marți, septembrie 14, 2010

alta nedumerire

 pe bune, chiar daca am auzit de mai multe ori intrebarea asta, n-am luat-o niciodata in serios: rindunelele un' se duc cin' se duc???
cita putere are o rindunica sa zboare pina la capatul celalalt al pamantului? inteleg bine ca la noi e crivat, si ninge si ingheata, si ea e mica si fragila si panutele nu-i tin destul cald.
pricep, de pilda, ca barza pleaca toamna in tarile calde,ca sa vina apoi, la primavara, cu plozi hidosi in cioc, da' biata rindunica ce vina are?
si de ce trebuie sa zboare  ea atit de mult, cind am putea s-o gazduim noi peste iarna, sa-i dam o paturica sa-si acopere cuibul, zilnic cite o picatura de vin fiert, ca sa prinda la inima, sau un ceiut cu lamaie multa, care are vitamina c, iar dimineata cite o firimitura de piine calda cu finetti. si cind  ne adunam cu toti prietenii, cu familia, poate veni si ea, ca e tare dragalasa. si nu vorbeste niciodata in plus, si nu jigneste pe nimeni. de fapt, rindunica e o pasare tare bine crescuta. nu e daunatoare, nu musca pe nimeni noaptea pe strada, nu face caca in afara litierei, nu urla cind e in calduri, nu ne aduce plozi, nu face mofturi la mincare, nu asculta manele (si nici holograf), nu ne imbrinceste in autobuz, nu ne spune ca are solutii de iesire din criza , nu  tine cu dinamo.
ce ziceti? anul asta au plecat deja. dar la anu' hai sa le propunem sa mai stea.

...numai sa nu le tineti in colivii...

2 comentarii:

mada spunea...

hmmmm....m-ai lovit la faza cu dinamo :P

Marius spunea...

Mda...Sticleti... au deja romanii. Randunelele le mai lipsesc.