marți, octombrie 19, 2010

doamna maria

ca sa nu-mi moara blogul de plictiseala, cum sint lipsita de inspiratie de citeva zile, m-am gindit sa "valorific" un articol mai vechi publicat pe un site. am dat copy- paste.in afara de cuvintele obscene, scrise cu steluta. articolul a fost scris vara trecuta, cind locuiam in bucuresti, intr-o casa din cringasi. personajul principal, etern si fascinant, e o vecina. intr-o zi, cind o sa am mai mult timp, o sa scriu si despre doamna nina, alta vecina, din alta epoca si alt cartier.
sper sa va placa de doamna maria. intr-o zi poate o s-o vizitez cu un buchet de buruieni.


"Înainte de toate , ţin sa menţionez ca am fost crescuta de bunici, de aceea am un respect deosebit fata de oamenii in vârsta. Cele doua bunicuţe ale mele (ca bunicii s-au prăpădit) trăiesc la tara si deşi au amândouă peste 70 de ani, de dimineaţa până seara nu prididesc cu treaba prin casa/curte, in aşa fel incit spionarea tinerilor iese din raza lor de acţiune.
Apoi menţionez ca eu locuiesc la casa, adică ...un fel de vila cu mai multe apartamente. Eu locuiesc la parter; alţii la etaj iar la mansarda sta EA.
Sa trecem la subiect. Subiectul este Ea.
Ieri "dimineaţa" , pe la 11, după o noapte de animal drinking, ieşim in curte sa ne bem cafeaua. Ea (adică doamna Maria) ne aştepta in dreptul uşii din spatele casei, cu mâinile in sold si o privire ucigaşa.
"Buna dimineaţa!" zic eu;
"Da!" zice ea...si continua:
"Da' voi fumaţi?"
"...da..." raspund eu
"’poi… ia sa nu mai aruncaţi voi mucurile de ţigare in fata casei, sub geam, ca va dau afara", zice ea.
"...poftim? care mucuri? care geam ? care...afara?" zic eu
"Lasă, lasă, ca ştiţi voi! sa nu spuneţi ca nu v-am avertizat!"
Îmi duduia capul de la berea multa din seara precedenta. Nu eram in stare sa ii zic "cucoana, ce mucuri visezi? si cu ce drept mă ameninţi?". Am dat ochii peste cap ca o pitzipoanca, in gândul meu i-am ars o p.la peste bot si am ieşit in curte. M-am aşezat pe scaun...nu au durat 20 de secunde si am auzit in urma mea zăvorul la uşa din spate tras. Cretina mă încuiase in curte. "Hai , sictir!" zic in gândul meu, ocolesc casa, sar gardul din fata, intru in scara si descui uşa. Mă gândeam ca as putea sa-i spun vreo doua vorbe, dar apoi mi-am dat seama ca mai bine nu-i zic nimic, si cum o prind ca vine sa ude florile, cum pac, in urma ei mă duc si încui uşa din spate. sa vad si eu cum o sa sară dumneaei gardul.
Sa mă *** in gura dumneavoastră, doamna Maria. episod încheiat.
Azi dimineaţa: mă duc la gara la 5. mi-a trimis mama roşii din gradina noastră si porumb bun de fiert; restul din rucsac nu mă mai interesează. mă trezesc special cu gândul la porumbul ala. mă duc teleghidata la gara, îl înşfac, îl aduc acasă la el, ii dau drumul in oala, fierbe, îmi împlinesc un vis. pe la 7 mă culc la loc, ca sunt rupta. Plus ca...e duminica, what the fuck????
7.15: abia adormisem . TZUUUUURRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!TZURRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
TZUUUUUUURRRRRRRRR!!!!!!!
Valeeeeeeeeeeeeeeu! Sar ca arsa din pat. Cine-o fi sunând la uşa?? toţi cei de-ai casei au cheie, musafirii mei nu prea vin neanunţaţi ...
Deschid uşa. E doamna Maria. Mă informează ca s-a afişat factura la apă si ca tre' s-o plătim in maxim doua săptămâni.
Stimata doamna Maria, pentru ca e duminica, pentru ca aseară m-am culcat târziu, pentru ca m-am trezit dimineaţa si m-am culcat la loc, pentru ca m-ai trezit din somn, pentru ca ţi-ai înfipt degetul in soneria mea, pentru ca atunci când e vorba de tine uit ca sunt o fata educata si devin cel mai necioplit golan, pentru ca exişti si stai in bloc cu mine, stimata doamna, îmi bag **** in ma-ta."

6 comentarii:

mada spunea...

asa! fii dura si pentru tine, si pentru aia de langa tine care nu pot fi duri cu vecinii idioti! :D

Porni spunea...

Uitasem de doamna Maria. Il mai tii minte pe Giovani? "...eu tot o bat pe asta intr-o zi!" Imi placea idiotul :)

akritura spunea...

si mie imi placea idiotul !:)))
da' mai tii minte cind a incuiat-o Bobo pe baba afara? :))))

Anonim spunea...

Toapa maria, ca doamna nu era, suferea de sindromul antichirias...cum sunt mai toti proprietarii sin bucuresti. au cate o locuinta insalubra si neintretinuta, o inkiriaza si fac la talente...

Fiara

Irina Dan spunea...

vai, mi-ati adus aminte de Giovani :) i-am facut si parul cu placa. Mie chiar imi placea de el, fara misto :)

akritura spunea...

dupa ce i-ai scos tablele din cap, cred si eu ca ti-a placut de el:))))