luni, mai 09, 2011

9 mai, de-a latul istoriei

1502 - Cristofor Columb părăseşte Spania pentru cea de-a patra şi ultima călătorie către "Lumea Nouă". atunci si-a descoperit ouale, constatind cu stupoare ca avea numai unul; acesta a fost primul semn ca peste citeva sute de ani avea sa se intimple ceva.

1877 - Sesiunea extraordinară a Adunării Deputaţilor a proclamat independenţa de stat a României, altfel, la Iasi nu mai aveam statuie in fata policlinicii;

1895 - S-a născut Lucian Blaga; acesta este vinovat de mai multe subiecte de bacalaureat;


1945 - La cartierul general sovietic din Berlin se semnează actul de capitulare necondiţionată a Germaniei - sfârşitul celui de-al doilea război mondial. Mici si bere;

1960 - Statele Unite ale Americii au devenit primul stat care a legalizat pilula contraceptiva. Din fericire, in Romania, in deceniile care au urmat, pilula mai sus mentionata avea sa nu fie folosita.

1982- se naste  Silviu Coman. Datorita lui avem in fiecare an,  de 9 mai,  steaguri care filfiie pe strada; in calendarul crestin ordodox, aceasta zi este marcata cu cruce rosie, si care face treaba in gradina, pe cimp, in casa sau in oricare loc ii mai da prin cap, va arde in focurile iadului, dupa ce in prealabil va fi sodomizat. de catre sarbatorit.

1985 - Silviu Coman implineste 3 ani. E vremea sa faca la olita. In plus, Consiliul European a ales 9 mai ca Ziua Europei, apreciindu-se că punctul de pornire al construcţiei Europei unite a fost declaraţia prin care, la 9 mai 1950, Robert Schuman, ministrul de externe al Franţei, a propus Germaniei, dar şi altor state europene, să pună "bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii".  (iar) mici si (iar) bere;

1990 - Silviu Coman implineste 8 ani si decide sa renunte la biberon. Acest eveniment a fost sarbatorit prin vizita în România a Maicii Tereza, laureată a Premiului Nobel pentru Pace în 1979. Conform unor analisti politici, in cinstea acestei vizite a fost compusa piesa muzical - artistica "Mamasita".

1994 - In semn de omagiu pentru Silviu Coman, care implineste 12 ani, counoscutul Nelson Mandela devine primul preşedinte negru al Africii de Sud. Aceasta i-a dat anumite idei unui domn prezentabil din Statele Unite, pe nume Barak.

2005 - Exact in ziua in care toata planeta aniverseaza 23 de ani de la nasterea lui Silviu Coman,fostul rege al României, Mihai I, a fost decorat de preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru acţiunile sale în timpul celui de-al doilea război mondial; Iliescu, pe aceasta cale, a inghitit in sec, ignorind cu desavirsire semnificatia acestei zile, dar a vorbit despre da consolideisan of da dimocratical evolusan av auar sosaieti .

2011- scriu eu articolul asta pentru care primesc premiul puliitzer.


later edit:
draga Silviu, umanitatea, pentru care ai intrat (oficial) in istorie, asteapta cu nerabdare sa-ti dezveleasca bustul.
de statuie vorbesc, fa!! (care musai tre' sa fie cyclame!!!!)


p.s. servicii complete????si mai later edit : comanel, fix de ziua ta sa ramii fara cintecel? :) nu se poate!voila!

6 comentarii:

Irina Dan spunea...

am ras :)

Silviu le Grand spunea...

:)
dar nimic despre cyclam?:))

Silviu COMAN spunea...

Momentan multumesc pentru acest elogiu foarte frumos si tre` sa recunosc ca e mai mijto un pic decat trezitul de dimineata de la 6.22, cand NU mi-ai urat la multi ani ci doar mi-ai dat sfaturi bune de urmat!
Pentru statuie la cine sa apelez ca sa rezolv si problema asta ca...deh acum am intrat in istorie, ma rog am fost confirmat!


Multumesc draga mea Akritura si cand oi implini 129 de ani si tu 100, o sa te rog sa imi scrii si epitaful, nu de alta da sa fie serviciu complet!

akritura spunea...

@ silviu le grand : ce idee bunaaaa!!
@ comanel: dragul mieu, nici acu' nu ti-am zis "la multi ani!". in fond, ce altceva sint anii decit o maniera timpita, limitata, de contorizare a timpului? da' iti urez "la mai multe si la mai mare!"


p.s. "la multi ani!" iti urez deseara, cind imi torn un paharut de vinisor cu gindul la matale ;)

Silviu COMAN spunea...

Poi da... sa fie cyclame dar musai sub bust sa fie placa de faianta neagra cu scris turcoize.
La cascarabeta din termopan protocaliu renunt ca...nu vreau sa fiu confondat.

akritura spunea...

comanel, incetisor, eu inca am ramas intepenita de la faza cu serviciul complet. adica ....stiu ca mereu m-ai considerat foarte profi, da' ...chiar asa??