luni, iunie 13, 2011

Pietrele stelare

Incercam sa ajung intr-un punct cat mai inalt ca sa vad cat mai bine dar tonele de moloz si fier contorsionat imi incetineau deplasarea. Toate blocurile erau daramate. Privelistea era dezolanta. Imi era foame si n-aveam nicio picatura de apa la mine. Nu era nici dracu' pe-afara, chiar ma intrebam unde sunt toti copiii. As fi vrut sa fiu in momentul ala fotoreporter, nu salvatorul lumii.
In departare se auzeau suiere lungi urmate de bubuituri puternice. Se tragea.
Nu dupa mult timp gasesc un copac mare. Fac o cruce mare in semn de recunostinta - as fi spus si un tatal nostru dar nu mai aveam timp- si ma urc in copac cu speranta ca o sa vad de unde se trage ca sa-i anunt pe camarazii mei de pozitia inamicului. Se tragea din estul indepartat. Abia vedeam, era mult praf dar n-am putut sa nu observ proiectilele care, in traiectoria lor, erau ca niste semnul exclamarii negru intr-un triunghi rosu care palpaia. Ajuns la destinatie, triunghiul se transforma intr-un bolovan enorm distrugand totul in calea lui pe o raza de cativa km. Acest tip de proiectil se numea Piatra Stelara. Mi-am zis: sa vezi ca astia-s rusii.
Pe strada din fata trecea o caruta plina de tarani care radeau de mine si imi aratau muie. Dau sa cobor din copac. Ma opresc. Jos ma asteptau doi caini fiorosi care latrau ca nebunii. Cred ca de asta radeau taranii de mine dar de ce imi aratau muie? Au aparut si paznicii care mi-au zis sa cobor si sa le dau buletinul ca o sa-mi iau amenda. Am incercat sa le dau o spaga dar ei au refuzat, au zis ca pentru asta trebuie sa vorbesc cu seful lor. Paznicii, spre surprinderea mea, erau niste baieti de treaba dar putin cam ciudati pentru ca purtau haine precum aia din Piratii din Caraibe.
- Domnul George, l-am prins pe asta in copac la furat. Vrea sa vorbeasca cu dumneavoastra. Si ii facu cu ochiul.
Si doar le-am spus pe drum ca n-am venit la furat, m-am urcat in copac ca sa vad de unde se trage.
-Ia vina ba incoa' !
Asta, domnul George, semana perfect cu Pavarotti doar ca era foarte slab.
Uitandu-se pe buletin zice:
- O sa fie bucuros tactu cand o sa vada amenda.
Le facu semn paznicilor sa plece.
- Ba, io l cunosc pe tactu. Chiar ieri am baut un sprit cu el. Chiar asa...? il faci de ras pentru niste nuci? Eu stiam ca esti baiat destept, ca ai facut facultate...si tu umbli cu prostii din astea.
-Stati domnu George ca nu-i deloc asa! Bag picioarele in ele de nuci ca eu n-am venit la furat. D-voastra nu vedeti ca se trage? Eu m-am urcat in copac ca sa vad mai bine inamicul.
Domnul George s-a ridicat, si-a aprins o tigara si a inceput sa priveasca lung pe fereastra. Mi-a zis sa plec si data viitoare sa nu se mai intample ca ma zice lu' tata.

Si-am incalecat pe-un zmeu si v-am spus visul meu care ar mai fi continuat daca nu ma trezea tata.nota: autorul acestui articol este Domnul Porni.

3 comentarii:

Irina Dan spunea...

Apelativul "Domnul Porni" parca e luat din Alice in Tara Minunilor :)

akritura spunea...

da, asa e! exact ca apelativul "Tanti Maria" din reclama la Dero.

Irina Dan spunea...

sau ca Domnul Castor din reclama la pasta de dinti :)