marți, noiembrie 01, 2011

aiurea, in tramvai

Azi dimineata cobor la tramvai, ma opresc la chioscul de ziare, cumpar o revista, apoi ma indrept spre statie.
Vine tramvaiul 6, urc, compostez biletul, ma asez pe un scaun si incep sa rasfoiesc revista, ascultind in casti Guerrilla. Ma uit la poze cu Iuliu Maniu. Apoi cu regele Mihai care zimbeste misterios si demn de sub o sapca militara.Simt o mina pe genunchi.N-am reflexe bune. Dac-as fi avut , cu siguranta as fi futut miinii un sut instant. Ridic privirea si vad ca doamna de pe scaunul de vis a vis imi spune ceva. Imi scot o casca. "iertati-ma, n-am vazut ca aveati casti. voiam sa va intreb cum se cheama revista". "Historia", raspund eu. "AAAA!!Eu am un batrin pe scara, are 97 de ani si a zis ca nu-i adevarat ca regele a plecat cu vagoane de aur. Adica a plecat el cu niste vagoane, da' la vama le-au desprins astia de locomotiva, si au ramas in tara. Ei, ma rog, nu stii ce sa mai crezi. Istoria inca nu zice nimic clar." Eu zimbesc politicos, senin, adresindu-i in gind un calduros "taci in plm". Imi pun casca la loc. In Piata Unirii doamna coboara odata cu foarte multi alti calatori. Tramvaiul porneste iar. Linga mine se asaza un mos. Simt cum privirea lui bagacioasa se infige in pozele din revista mea. "Daca imi pune si asta mina pe genunchi, ii fut una de intepeneste pe scaun!" imi zic in gind. "De fapt, asta ar putea direct trage concluzii despre ce si cum a "furat" regele, cum ne-a dat Ceausescu case, cum nu umblau pe strada toti tinerii destrabalati cu tigara in gura, ca acum, despre cum sint eu o nesimtita ca stau pe scaun in tramvai, desi am doua picioare sanatoase, tinere, n-am nicio papornita, nu sint nici bolnava, nici handicapata, n-am copil in brate si nici macar gravida nu-s. De parca stie el tot. Numa sa indrazneasca sa zica ceva, ca-l fac albie de porci."
Mosul a coborit, insa, la prima.p.s. azi am ascultat justin bieber!

5 comentarii:

Irina Dan spunea...

nu-i asa ca Justin e un copilut talentat ? Lumea care se ia de el e geloasa !

akritura spunea...

Justin e secsi!

Anonim spunea...

Trebuie sa avem rabdare cu ai nostri co-pasageri, asa cum trebuie sa avem si cu adolescentii, isn't it? Altfel, suntem niste jegodii..."niste intelectuali fini, pretiosi, care avem o diploma de absolvire a facultatii si, fireste, nu se cuvine sa ne coborim" la nivelul lor. Si batranii bagaciosi au nevoie de afectiune, de un imeeeeeens capital sufletesc. Ce josnic ar fi fost sa repeziti un biet batran... Sa fim mai umani, mai ales ca incepe postul Craciunului. Eu deja fac o fapta buna citindu-va blogul.

akritura spunea...

Asa e! Draga Anonim,ai perfecta dreptate. Am gresit, am pacatuit in cuget, bine insa ca mi-am oprit la timp fapta josnica. Intr-adevar, in preajma postului craciunului se cuvine sa fim cu totii mai buni, atit cu adolescentii, cit si cu batrinii bagaciosi, dar si cu alte categorii de indivizi din jurul nostru (retarzi, frustrati,etc). Doamne,lumineaza-ne calea!

p.s. multumesc din suflet ca-mi citesti blogul!!!!!!

Anonim spunea...

Ati uitat sa treceti in lista acriturile. Ele sunt o categorie aparte, care mai au putin si nu-si mai suporta nici propria persoana. Daca se infurie, le creste brusc poola, desi sunt femele. Pentru a evita aparitia acestor anomalii genetice, e bine sa nu intrati in contradictie cu acriturile. De regula, li se pare ca sclipesc de inteligenta, asa ca fiti toleranti si lasati-le sa traiasca macar cu impresia asta.