vineri, noiembrie 11, 2011

tot pe 11, cind nu e sfirsitul lumii

Pe 11, pe cind nu era sfirsitul lumii, a fost ziua mea. Nu luna asta! Fireste ca nu luna asta! In alta luna!!

Eram in vacanta, in Irlanda. Nerabdatoare fiind sa-mi implinesc cei 22 de ani, m-am trezit devrerme, devreme. Oamenii mei din Dublin dormeau tun (ma gindesc ca asta e un obicei local :sa te extenuezi noaptea si a doua zi sa nu te poti ridica din pat).

Buuun, si ma trezesc eu cu noaptea in cap, ma foiesc oleaca, trag draperia, vad ca-i zi, ca-i soare, vad ca toata lumea doarme in casa , asa ca ma culc la loc.

FAIL! cum dracu' sa adorm la loc in dimineata zilei mele???

M-am ridicat usureeeeel,finut si tiptil, tiptil, m-am dus sa-mi fac cafeaua : o stracana de cafea, un ditai ibricu' , pe care am baut-o toaaata, pina la ultimul strop, singura.
Pe urma tot usureeel, tiptiiiil, m-am apucat de facut ordine. Nu era dezordine prea mare, da' ma plictiseam asa de tare singura prin casa, incit stersul parchetului mi s-a parut brusc fantastic de imbietor. Cu maxima finete, ca o turma de elefanti fugind sa se adaposteasca de ploaie, am facut ordine si in camera mea si pe hol si in baie. Era asa de multa mizerie incit toata treaba asta a durat fix 10 minute. Am avut grija sa nu scap brusc niciun obiect din mina, care s-ar putea rostogoli zgomotos pe podea si i-ar putea trezi pe oamenii mei din dublin.Nici usile nu le-am izbit (decit de maxim 5-6 ori). Din pacate n-am stiut unde tine doamna aspiratorul...ca daca-l gaseam, sint sigura ca l-as fi folosit (deoarece aspiratoarele din Irlanda sint absolut silentioase si trebuie folosite exclusiv cind oamenii dorm).
In camera in care dormeau prietenii mei nu m-am dus deloc sa-i trezesc. In afara de atunci cind m-am dus sa-mi fac cafeaua. Apoi sa-mi pun cafeaua in cana. Apoi sa-mi mai pun un pic de cafea. Pe urma, cind mi s-a facut foame (am uitat sa va spun ca pe durata sederii mele acasa la ei oamenii mei din Dublin au dormit in bucatalivingu' lor, cedindu-mi dormitorul). Pe urma, cind mi-am amintit ca mai sint bomboane in dulap. Pe urma, cind am luat tigarile de pe masa.
My twisted sister sta la parter, ceea ce face ca viata unui fumator sa fie ceva mai usoara. In mod firesc, as fi fumat in bucatarie, dar pentru ca unii oameni inca dormeau, fix acolo unde voiam eu sa fumez a trebuit sa ies de acolo. Daaaaaaaaaaaar, in camera cealalta si pe hol nu e voie sa fumezi, ca rage alarma de fum. Asa ca trebuia sa ies de tot din casa. Daaaaaaaaaaaar daca ieseam de tot din casa, trebuia sa ramin afara pina se trezeau porumbeii, ca nu stiam parola la interfon. Deschid binisor geamul de la camera mea, laaaaaarg, ies din apartament, ies din cladire, merg in curtea interioara , de unde trag cu nesat din tigara, in fata ferestrei (planul era ca dupa ce termin tigara sa intru pe geam- ca si cum ar fi existat vreo sansa sa incap printre gratiile de la geam-). Acolo m-a gasit Oama cind, intr-un tirziu, si-a incheiat somnul de frumusete.

Yeeeey! Mi s-au trezit oamenii. Poate sa inceapa ziua (mea!!).

Domnul este responsabil cu aprovizionarea. Doamna se gateste de iesit in lume. Eu spal vasele si astept sa vina domnul cu sacosele bine aprovizionate. Domnul vine. Le pune sub masa. Eu le vad si, proactiva, ma apuc sa pun toate la locul lor in frigider. Deschid prima sacosa. Vad acolo tortul meu. Ce draguuut!! O farima de secunda m-am gindit daca sa zic ca l-am vazut sau sa ma prefac ca nu stiu nimic (sa nu le stric surpriza). De fapt, nici n-am apucat sa enumar in gind cele doua variante, ca o vad pe doamna in usa bucatariei, cu parul vilvoi si ochii bulbucati.Aici urmeaza o faza ca in filme, cu incetinitorul: eu stau si ma uit ca vaca, iar ea alearga, lovind cu bratele valurile de vid care o tineau departe de mine, aluneca putin pe parchet, imi smulge sacosa din mina si aproape da cu capul de chiuveta: NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!

Atunci am facut putin pipi pe mine.

In ziua aceea, cind implineam 20 ani, am petrecut frumos (parca am fost la fabrica de bere, am mai vazut noi cite ceva, am vorbit, am povestit, am ris, cred ca tot in ziua aceea my twisted syster a imprastiat pe podeaua de la Starbucks cafeaua lor minunata, in incercarea de a scoate capacul paharului) si s-a facut seara.
Iar seara, cum ar veni in seara zilei mele de nastere, oamenii mei din Dublin m-au dus la un bar cu muzici si dansuri traditionale irlandeze. O trupa care semana cu Fratii Petreus, doar ca aveau si banjoo, cinta cintece traditionale, si citeau si dedicatii de pe bucatele de hirtie venite din public.Sar peste detalii, cintecele, dansuri, frumos, muzici, bere, asa ar mai fi mers o tigarusa!!!! ( La Dublin nu se fumeaza in crisme). "Fata, ma duc oleaca afara sa fumez o tigara si vin 'napoi". "nunu, mai stai oleaca, pe urma merg si eu" zice ea. Si nush cum, intr-o pornire entuziasta, ii dau doamnei una peste mina stinga (unde are ea o buba mare, care doare tare). Evident ca ea, saraca, s-a zborsit la mine de mi-au dat lacrimile. SI m-am dus smiorcaind afara, sa-mi aprind nenorocita de tigara. Si My twisted sister fuga dupa mine, sa fumeze si ea si sa ma impace. Cit ne-am smiorcait noi afara, fix atunci, Fratii Petreus au citit dedicatia pentru ziua mea, de la omuletii mei din Dublin. Cum ar veni, cu smiorcaiala si tigarile mele le-am stricat si a doua surpriza!

Dar ziua s-a incheiat frumos,cu bere acasa, povesti si bancuri pina noaptea tirziu, ca deh, era a mea, si implineam 18 de ani, ce naiba???

Niciun comentariu: