marți, august 07, 2012

ce ne mai mindrim noi!

Ce ma enerveaza pe mine mindria nationala si patriotismul penisoidal manifestat acu, la olimpiada! Va sa zica, niste oameni care muncesc de le suna apa in cap obtin niste rezultate (bune, foarte bune, minunate). Si niste alti oameni se uita la ei, la tv, desigur, stind tolaniti in pat, sau pe fotoliu sau pe la vreo terasa la bere, se excita si zbiara: "am luat bronzzzz!", "uite, da la reluare cum am luat noi aurul", " sintem din nou pe podiumul olimpic", "fetele noastre de aur", "ce mindru sint ca mare parte din echipa de scrima e antrenata la mine in oras!!", "din nou sintem cei mai buni". Seriooos? Cam, pe o scara de la 1 la 10, cit de idioti "sintem"? 11? Asa, dintr-o data, palitu-ne-a patriotismul?? E o competitie sportiva si atit! Si oamenii aceia care fac performanta si obtin "aurul nostru" o fac pe pielea lor, de ani de zile, sacrificindu-si (sau doar dedicindu-si) timpul si energia lor, nu pe a noastra. EI isi vad rar familia, EI au petrecut trei patrimi din viata in cantonament, EI isi rup ciolanele, LOR le este bine cintarita cu precizie fiecare imbucatura inainte de a o inghiti, EI isi iau scatoalce de la antrenori. Noi, restul, numa' ne uitam la ei. Aaaa...si, desigur, ne dam mari. Ca sintem mindri sa fim romani, desigur. Hai mai bine sa mincam cacat despre referendum sau, si mai bine, sa ne vedem de treaba noastra, zic. Serios!

Un comentariu:

Dl Porni spunea...

1. nu ne-a palit dintr-o data patriotismul. asa am fost mereu. si e normal. de fapt la noi in tara e putin patriotism. si e normal
2. nu e doar o competitie sportiva si atat pentru ca nu se desfasoara in sala de sport de la scola nr.4 unde au venit un chinez, un american, un rus si un roman ci este o competitie sportiva internationala care se desfasoara sub ochii a miliarde de oameni.
3. oamenii aceia o fac pe pielea lor dar daca n-ar fi vazuti de o lume intreaga, daca n-ar fi... sa zicem vedete, daca n-ar castiga bani...nu stiu cati dintre ei ar mai face sport de performanta. Ei dau mult dar si primesc mult. asa ca nu te uita la ei si spune : vaaai...saracii copii...cat muncesc. Fiecare face alegeri in viata.
P.S. eu de felul meu nu prea sunt patriot dar ii inteleg pe cei care sunt. si e normal :)